Sari la conținut

Timur Ivanov, Ministrul-Adjunct al Apărării din Rusia: Arestat

Ministrul-Adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost arestat pentru o perioadă de două luni sub suspiciunea de luare de mită. Ivanov, care a lucrat mulți ani ca adjunct al lui Serghei Șoigu, a fost reținut pe 23 aprilie seara, iar Curtea Basmanny din Moscova a decis arestarea lui în ziua următoare, transmite sursa.

Potrivit anchetei, Ivanov ar fi intrat într-un complot infracțional cu terțe persoane pentru a primi mită în timpul efectuării de lucrări contractuale și subcontractuale în interesul Ministerului Apărării. Cazul a fost deschis conform Articolului 290 al Codului Penal al Federației Ruse, care sancționează luarea de mită în sume deosebit de mari.

Acuzațiile includ presupunerea că Ivanov ar fi acordat asistență firmelor subcontractante ale Ministerului Apărării, care ar fi efectuat lucrări de construcție pe proprietățile sale fără a fi plătite. Apărarea afirmă că Ivanov neagă vina.

Alături de Ivanov, a fost arestat pentru două luni și un prieten al său, Serghei Borodin, care, potrivit anchetei, ar fi fost administratorul bunurilor lui Ivanov și unul dintre proprietarii nominali ai acestora.

Forțele de securitate desfășoară, de asemenea, zeci de percheziții legate de cazul lui Ivanov în diferite regiuni ale Rusiei. Este de menționat că Timur Ivanov a fost reținut în biroul său de serviciu în timpul unei ședințe la Ministerul Apărării, la care au participat atât Serghei Șoigu, cât și Ivanov însuși.

Ivanov a deținut funcția de adjunct al ministrului apărării din 2016 și a fost responsabil pentru achizițiile de produse militare și a supravegheat construcția, reconstrucția și reparația obiectelor Ministerului Apărării – inclusiv în teritoriile ocupate din Ucraina. Se știe că numele său a fost implicat în anchetele anticorupție ale aliaților lui Alexei Navalnîi.

Areastul lui Ivanov a atras atenția analiștilor, care văd în aceasta un element al unei jocuri împotriva lui Șoigu. Cu toate acestea, până în prezent, nu există comentarii oficiale din partea lui Șoigu sau a altor oficiali de rang înalt.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!