Sari la conținut

Toate țările membre ale G7, cu excepția uneia, au trimis o scrisoare confidențială către Israel, solicitând încetarea ofensivei la Rafah

Miniștrii de externe din 13 țări, incluzând aproape toate statele membre ale G7, au trimis o scrisoare către Israel, solicitând oprirea ofensivei militare din orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza. Informația a fost furnizată vineri de agenția DPA, citând Agerpres, scrie sursa.

Potrivit publicației germane Süddeutsche Zeitung, care susține că a obținut o copie a scrisorii, semnatarii au cerut, de asemenea, intensificarea ajutorului umanitar pentru populația palestiniană. Toți miniștrii de externe din țările membre ale Grupului celor șapte națiuni puternic industrializate (G7 – Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA) au semnat scrisoarea de patru pagini datată miercuri, cu excepția Statelor Unite.

În scrisoare, adresată ministrului de externe israelian Israel Katz, semnatarii au subliniat dreptul Israelului la autoapărare și au condamnat atacurile teroriste efectuate de gruparea Hamas și alte grupări teroriste la 7 octombrie 2023.

Totodată, ei au făcut apel la guvernul premierului Benjamin Netanyahu să depună eforturi pentru a atenua criza umanitară devastatoare din Fâșia Gaza. Potrivit Süddeutsche Zeitung, aceștia au cerut, de asemenea, Israelului să permită deschiderea tuturor punctelor de trecere a frontierei în zona de coastă pentru furnizarea de ajutoare, inclusiv punctul de trecere de la Rafah către Egipt.

Scrisoarea a fost transmisă guvernului israelian în aceeași zi în care Uniunea Europeană a cerut public încetarea ofensivei din Rafah.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!