Sari la conținut

Totul este pregătit pentru o mobilizare în masă în Rusia, dar nu o pot anunța – GUR al Ministerului Apărării

Acest articol poate fi citit și în limba ucraineană
Totul este pregătit pentru mobilizarea în masă în Rusia, dar nu o pot anunța
nu se poate

Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic să înceapă mobilizarea în masă în orice moment, potrivit GUR al Ministerului Apărării.

Procesul de mobilizare în Rusia nu s-a oprit și se desfășoară de mai bine de un an. Vadym Skibitsky, un reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, a declarat acest lucru într-un interviu pentru Ukrainska Pravda publicat pe YouTube la 11 octombrie.

Skibytskyy a subliniat că Rusia se mobiliza în secret în fiecare zi pentru a înlocui pierderile suferite de forțele armate ruse pe teritoriul ucrainean și pentru a forma noi unități și formațiuni.

Ofițerul de informații a atras atenția asupra faptului că acum, pe lângă acest proces, în Rusia este în desfășurare un alt proiect de toamnă. Potrivit acestuia, obiectivul pe care Federația Rusă și l-a stabilit acum este de a transfera toți recruții pe bază de contract, astfel încât aceștia să poată participa în viitor la război. Conducerea militară a ocupanților realizează acest lucru prin diverse metode, inclusiv prin amenințări, a explicat Skibitski.

El a remarcat că, de fapt, numărul armatei ocupanților nu a crescut semnificativ în perioada de mobilizare în Federația Rusă.

Reprezentantul GUR al Ministerului Apărării a declarat că țara agresoare Rusia este pregătită pentru procesul unui val mare de mobilizare: listele au fost clarificate, toate registrele au fost transferate în format electronic, cerințele legale și normele Codului Penal al Federației Ruse în ceea ce privește pedeapsa pentru sustragerea de la serviciul militar și dezertare au fost semnificativ înăsprite.

Cu toate acestea, până în prezent, Federația Rusă nu riscă să recurgă la o mobilizare în masă deschisă, a adăugat Skibitski.

“Totul este pregătit pentru o mobilizare în masă în Rusia, dar ei nu o pot anunța”, a notat interlocutorul.

Alegerile prezidențiale din Rusia, care vor avea loc în primăvara anului viitor, întârzie, de asemenea, în opinia sa, începerea mobilizării în masă, deoarece este un proces complex care afectează situația socio-politică din Rusia. Înalții comandanți ruși se feresc să alarmeze populația înainte de alegeri, a precizat GSD al Ministerului Apărării.

Acesta a adăugat că mobilizarea în masă este o lovitură foarte puternică pentru economia Rusiei, deoarece este chemată populația cea mai aptă de muncă, care ar trebui să muncească și să asigure activitatea industrială. Potrivit ofițerului de informații, “probabil că Rusia ia undeva în considerare toate acestea”.

Skibitski a concluzionat că, până în prezent, GUR nu a observat acumularea unor grupuri de grevă puternice care să implice mobilizarea în masă a personalului în Federația Rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!