Sari la conținut

Tragedia din Italia: Apelul disperat al fratelui unuia dintre românii luați de apele râului Natisone

Petru Radu, fratele lui Cristian Molnar, ultimul din cei trei tineri luați de apele râului Natisone acum o săptămână la Orsaria di Premariacco (Udine), a făcut un apel către autoritățile italiene să intensifice căutările pe apă și să pună la dispoziție înregistrările video realizate cu drone, afirmând că acestea ar putea ajuta la găsirea fratelui său.

Cadavrele celor două fete care s-au înecat pe 31 mai alături de Cristian Molnar, Bianca și Patrizia, au fost găsite la 700 de metri, respectiv la un kilometru în aval de locul dispariției.

Cristian Molnar, în vârstă de 25 de ani, este singurul care nu a fost găsit până acum.

„Este în viață, îi aud respirația, trebuie să ne grăbim să-l găsim și să-l salvăm. Vreau să-l duc acasă la părinții mei. Mi-au spus că de mâine (sâmbătă) vor reduce numărul de căutători: nici măcar să nu vă gândiți la asta! Dimpotrivă, eu cer oficial Italiei să le intensifice, pentru că, cu cât trec mai multe zile, cu atât este mai multă nevoie de ei”, a declarat Petru Radu pentru Corriere della Sera, conform News.ro.

El consideră că până acum căutările pentru găsirea fratelui său au fost superficiale.

„Îl voi ruga pe avocatul meu, Gaetano Longhi, să ceară imediat înregistrările video realizate de drone, pentru că îl cunosc pe fratele meu mai bine decât oricine altcineva și aș putea să întrevăd chiar și un mic detaliu despre el și să ajut la salvarea lui. El este singurul meu frate, mândria mea”, a mai spus fratele românului luat de ape.

Optzeci de persoane și drone, elicoptere și vehicule fluviale au fost mobilizate pentru căutarea lui Cristian Molnar.

Cine erau cei trei tineri luați de apele râului Natisone

Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, era în al doilea an la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine și locuia împreună cu familia sa în Basaldella di Campoformido. Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani, sosise de câteva zile înainte din România pentru a petrece o perioadă de timp cu părinții ei, care locuiesc la Udine. Alături de fete se afla iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, 25 de ani, originar din România, care sosise în Italia cu câteva zile înainte, după un sejur în Austria, la fratele său.

Cum s-a produs tragedia

Cei trei au ajuns pe jos pe o insulă de pietriș din mijlocul râului. Apoi, apa a crescut și au rămas blocați. O înregistrare video îi arată cum se îmbrățișează pentru a evita să fie luați de apă. Pompierii au încercat să îi salveze aruncându-le o frânghie de sus, pe care tinerii nu au reușit să o prindă. Apoi au dispărut în apă.

De asemenea, presa italiană a publicat imagini în care se vede cum un pompier a încercat să îi salveze pe cei trei tineri când încă erau îmbrățișați. Salvatorul îmbrăcat într-un costum de neopren galben poate fi văzut înotând pe partea pe care tinerii ar fi trebuit să meargă pe jos, cu multe minute înainte, când nivelul apei era încă scăzut. Dar furia apei a fost prea puternică, iar pompierul a trebuit să renunțe, iar, la scurt timp, cei trei au fost luați de curent.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!