Sari la conținut

Transferul prizonierilor de război ucraineni la Budapesta are toate semnele unei operațiuni informative și psihologice active a serviciilor speciale rusești

Procesul de transfer al prizonierilor de război în Ucraina prin Ungaria are toate semnele unei operațiuni active de informare și psihologice, în spatele organizării căreia se află Serviciul rus de informații externe. În prezent, Budapesta pregătește o mare conferință de presă cu participarea militarilor ucraineni, unde vor fi discutate problemele legate de mobilizare, serviciul în armată și captivitate. Esența acestui eveniment este de a compromite comandamentul militar ucrainean și liderii politici și de a critica actuala mobilizare.

Institutul Robert Lansing scrie sursa, comentând anunțul din 8 iunie 2023 al serviciului de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit căruia un grup de prizonieri de război din regiunea ucraineană Zakarpattia a fost transferat în Ungaria în cadrul unei presupuse cooperări inter-bisericești.

“Procesul de transferare a prizonierilor de război în Ucraina are toate caracteristicile unei operațiuni active de informare și psihologice, deoarece Budapesta pregătește acum o conferință de presă majoră cu participarea acestora, unde vor fi discutate probleme legate de mobilizare, serviciu militar și captivitate. Esența acestui eveniment este de a compromite comandamentul militar ucrainean și liderii politici și de a critica actuala mobilizare. Discutarea acestor probleme în cadrul evenimentului va confirma în cele din urmă că aceste acțiuni fac parte dintr-o operațiune sofisticată a serviciilor secrete rusești”, a declarat RLI.

RLI consideră că scopul operațiunii menționate este acela de a sprijini pretențiile teritoriale ale Ungariei în Transcarpatia, în vestul Ucrainei.

“Acest lucru confirmă în mod indirect ipoteza că Budapesta ar fi primit garanții de la Kremlin pentru a ceda regiunea Ungariei înainte de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022. Acest lucru explică faptul că Ungaria a deplasat coloane de echipament militar la granița cu Ucraina la 23 februarie 2022. Prin urmare, de fapt, Budapesta ar putea fi interesată de o victorie a Rusiei asupra Ucrainei, deoarece acest lucru ar oferi guvernului Orban o oportunitate de expansiune teritorială și, în consecință, i-ar crește popularitatea în rândul alegătorilor cu mentalitate naționalistă care susțin restaurarea Ungariei în cadrul granițelor Tratatului de la Trianon”, susține publicația.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!