Sari la conținut

Trei sisteme de inteligență artificială, inclusiv ChatGPT, au experimentat o cădere în același timp

Marți, ChatGPT, Claude și Perplexity au experimentat toți probleme de funcționare simultan, sugerând o posibilă problemă globală de infrastructură. ChatGPT a fost indisponibil în mai multe rânduri, iar unele dintre acestea au coincis cu indisponibilitatea altor doi chatboți cunoscuți, Perplexity și Claude, conform sursei.

Nu doar că a întâmpinat probleme în mai multe rânduri, dar perioadele în care ChatGPT a fost indisponibil au durat și mai mult decât cele ale celorlalte două sisteme. Claude și Perplexity au revenit la funcționare mai repede.

AI-ul Gemini de la Google nu a avut probleme majore, cu toate acestea, au existat rapoarte ale utilizatorilor care au întâmpinat dificultăți în accesarea acestuia.

Este neobișnuit ca trei sisteme diferite să aibă probleme similare în același timp, sugerând că o componentă comună a infrastructurii utilizate de aceste soluții AI ar fi putut fi cauza.

Până în prezent, cei trei producători nu au oferit explicații oficiale pentru problemele de funcționare întâmpinate marți.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!