Sari la conținut

Trump, reacție furibundă în prima apariție publică după inculparea sa în ancheta privind documentele clasificate

În prima sa apariţie publică după anunţul privind inculparea sa penală în ancheta privind documentele clasificate găsite la locuinţa din Mar-a-Lago, Florida, fostul preşedinte american Donald Trump şi-a intensificat, sâmbătă, atacurile la adresa Departamentului de Justiţie al SUA, relatează Reuters. Și liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a fost ținta discursului său.

Donald Trump i-a acuzat pe procurori, fără a oferi nicio dovadă, că au desfăşurat o campanie motivată politic, menită să compromită alegerea sa la Casa Albă.

Luând cuvântul la convenţia Partidului Republican din statul Georgia, fostul preşedinte a afirmat că Joe Biden a orchestrat acuzaţiile pentru a-i submina campania şi a deturna atenţia de la investigaţiile desfăşurate de Congres şi de autorităţile federale asupra fiului actualului preşedinte american, notează news.ro.

Trump l-a acuzat pe Biden că a vrea să-l bage în închisoare pe principalul său oponent la alegerile prezidențiale așa cum se face în „Rusia stalinistă” și în „China comunistă”.

Nu există nicio dovadă care să susţină acuzaţiile aduse de Donald Trump. Departamentul de Justiţie asigură că toate deciziile sale privind investigaţiile sunt luate fără a ţine cont de politică. Joe Biden a declarat că nu se va implica în ancheta asupra predecesorului său, scrie Reuters.

„Această acuzaţie ridicolă şi lipsită de temei a Departamentului de Injustiţie al administraţiei Biden va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai oribile abuzuri de putere din istoria ţării noastre”, a declarat Donald Trump.

„Această persecuţie brutală este o parodie a justiţiei”, a spus elю

Procea istoric

Donald Trump a fost acuzat de 37 de capete de acuzare în cadrul anchetei privind modul în care a gestionat documentele clasificate ale guvernului american găsite anul trecut în locuinţa sa din Florida.

Fostul preşedinte urmează să compară pentru prima dată în acest caz marţi la un tribunal din Miami, în ajunul celei de-a 77-a aniversări a sa.

Această punere sub acuzare intervine într-un moment în care Donald Trump face campanie pentru nominalizarea republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!