Sari la conținut

Trump și-a explicat planul militarist de a deporta 15-20 de milioane de migranți

Într-un interviu acordat revistei Time, candidatul republican la președinție a discutat în detaliu modul în care va fi implementat planul de deportare a migranților fără acte. În ciuda criticilor aduse ideilor sale, un număr tot mai mare de americani susțin o politică severă împotriva migranților, potrivit CNN și Washington Post, scrie sursa.

În interviul acordat revistei Time, subiectul deportării este cel asupra căruia Donald Trump s-a oprit pentru a oferi cât mai multe detalii.

El a repetat afirmații potrivit cărora mulți imigranți sunt foști prizonieri sau au fost instituționalizați în țările lor de origine. CNN scrie că afirmația președintelui este falsă și că nu există date care să susțină ideea că o creștere a numărului de imigranți determină o creștere a criminalității.

Trump a indicat ca model „Operațiunea Wetback”, planul de deportare aplicat de-a lungul graniței cu Mexicul, în timpul administrației Eisenhower.

Despre ce este vorba: în 1954, oficialii de frontieră au colaborat cu forțele de ordine locale pentru a strânge, după cum au susținut, peste 1 milion de cetățeni mexicani și a-i muta pe partea mexicană a graniței. Istoricii au arătat după aceea că numărul a foist ceva mai mic, unii migranți fiind numărați de două ori.

În orice caz, fostul președinte a declarat pentru Time că va viza între 15 și 20 de milioane de persoane despre care a spus că sunt fără documente în SUA. Numărul exact al imigranților fără documente nu este clar.

Pew Research Center a estimat că numărul migranților fără acte din SUA era de aproximativ 10,5 milioane în 2021. Estimarea Pew admite că este posibil ca populația să fi crescut pe măsură ce mai multe persoane au încercat să intre în SUA.

„O invazie a țării noastre”

Întrebat dacă efortul său va include armata, Trump a răspuns afirmativ. „Când vorbim de militari, în general, vorbesc de Garda Națională”, a spus el.

Candidatul republican la președinție a adăugat că „nu ar avea nicio problemă în a folosi armata, în sine”, deși crede că Garda Națională ar fi suficientă.

Fostul președinte a mai spus că nu crede că legile menite să împiedice utilizarea armatei împotriva civililor din interiorul SUA fără aprobarea Congresului s-ar aplica în acest caz.

„Aceștia nu sunt civili”, a spus Trump despre migranți. „Aceștia sunt oameni care nu se află în mod legal în țara noastră. Aceasta este o invazie a țării noastre”, a adăugat el.

Trump a încercat să minimalizeze ideea taberelor masive de migranți reținuți, precum cele descrise pentru New York Times de către omul său în materie de politică de imigrație, Stephen Miller, deoarece, a spus președintele, oamenii vor fi expulzați foarte repede.

„Nu îi vom lăsa în țară. Îi scoatem afară”, a spus el.

Când a fost întrebat sub ce autoritate ar face ca toate acestea să se întâmple, Trump a sugerat că ar folosi bani federali pentru a face presiuni asupra poliției locale.

Orice măsură luată de Trump va fi cu siguranță contestată în instanță. El a promis să se conformeze la orice decizie a instanțelor federale.

„Am un mare respect pentru Curtea Supremă”, a spus Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!