Sari la conținut

Trump: Voi menține sprijinul SUA pentru Ucraina numai dacă și Europa își asumă aceeași responsabilitate

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a subliniat că Statele Unite ar trebui să reevalueze ajutorul acordat Ucrainei, sugerând că este necesară o contribuție echivalentă din partea Europei. Trump a argumentat că lipsa unei contribuții semnificative din partea Europei este un factor important care trebuie luat în considerare în deciziile privind sprijinul acordat Ucrainei, transmite sursa.

Trump a menționat că în cazul în care va fi ales președinte, nu va oferi asistență militară Ucrainei fără o implicare mai mare din partea Europei. El a subliniat că Europa este direct afectată de situația din Ucraina și că Statele Unite nu ar trebui să fie singurele care să suporte povara sprijinului.

Încă de la începutul conflictului cu Rusia, Statele Unite au fost principalul furnizor de ajutor pentru Ucraina, dar Trump consideră că este momentul ca Europa să își asume o parte mai mare din responsabilitatea financiară și militară.

În ceea ce privește relația cu Rusia, Trump a fost întrebat de revista Time de ce nu a intervenit pentru eliberarea reporterului de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, din detenție în Rusia. Trump a răspuns că are alte priorități, dar că va lua măsuri în acest sens dacă va fi ales președinte.

În ceea ce privește o posibilă invazie chineză în Taiwan, Trump a refuzat să ofere un angajament clar, dar a subliniat că Beijingul trebuie să înțeleagă că astfel de acțiuni nu vor fi tolerate ușor.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că speră într-o continuare a colaborării cu Washingtonul, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!