Sari la conținut

Ucraina ia în calcul să trimită un număr variabil de pușcăriași pe front, în funcție de diferitele scenarii

Denis Maliuska, ministrul ucrainean al Justiției, estimează că între 10.000 și 20.000 de deținuți ar putea fi mobilizați din sistemul penitenciar, într-o perioadă în care Ucraina se confruntă cu o lipsă acută de soldați și armament în fața unei armate ruse mult mai numeroase și mai bine echipate, scrie sursa.

Legislativul de la Kiev a adoptat miercuri un proiect de lege care permite anumitor categorii de deținuți să participe la lupte pe front în schimbul unei amnistii, în încercarea de a mobiliza mai mulți combatanți împotriva trupelor ruse.

Maliuska a afirmat că numărul de 10.000 până la 20.000 nu este unul fix și poate varia în funcție de evoluția situației. El a adăugat că această decizie depinde de Forțele Armate Ucrainene, care vor stabili criteriile pentru recrutarea de deținuți.

Ministrul a subliniat faptul că închisorile din Ucraina, inclusiv centrele de detenție preventivă, sunt suprasaturate și că nu mai există locuri disponibile în majoritatea zonelor, în special în marile orașe. Astfel, el a argumentat că implicarea deținuților în eforturile de luptă ar putea contribui la rezolvarea problemei suprapopulării din sistemul penitenciar ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!