Sari la conținut

Ucraina: Şapte persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc asupra unui centru de distribuire a ajutoarelor umanitare

Şapte persoane au fost ucise în urma unui atac rusesc asupra unui centru de distribuire a ajutoarelor umanitare din Orihiv, în centrul Ucrainei, potrivit unui nou bilanţ prezentat luni de serviciile de prim-ajutor, transmite sursa.

„Salvatorii au dezgropat din dărâmături trupurile a trei persoane fără semne de viaţă. Numărul morţilor a crescut la şapte persoane”, a anunţat Serviciul ucrainean pentru situaţii de urgenţă.

În plus, biroul procurorul general al Ucrainei a raportat 13 răniţi în acest bombardament care, potrivit guvernatorului regional Iuri Malaşko, a lovit „un centru de distribuire a ajutorului umanitar într-o zonă rezidenţială”.

Această lovitură a avut loc duminică în jurul orelor 13.20 (10.20 GMT), a spus procurorul într-un comunicat.

Potrivit Ministerului ucrainean de Interne ucrainean, lovitura a vizat un colegiu „într-un moment în care civilii primeau ajutor umanitar”.

„O bombă aeriană a distrus total clădirea”, a declarat ministerul pe Telegram, adăugând că blocurile din apropiere şi infrastructura civilă au fost de asemenea deteriorate.

Au fost difuzate imagini care arată daunele: se poate vedea o clădire din cărămidă cu un etaj complet distrusă, înconjurată de multe grinzi distruse şi dărâmături.

Oraşul Orihiv, care avea în jur de 14.000 de locuitori înainte de război, este situat în regiunea Zaporojie, unul dintre cele patru teritorii ucrainene pe care Rusia le-a revendicat la anexarea din 2022, chiar dacă armata sa nu le controlează pe deplin.

Această localitate se află aproape de linia frontului, unde forţele ucrainene încearcă de la începutul lui iunie să preia de la trupele ruse unele poziţii puternic fortificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!