Sari la conținut

Ucrainenii spun că țin sub control ofensiva inamică din Harkov

Ucraina susține că a reușit să oprească înaintarea trupelor rusești în nord-estul țării, deși situația rămâne tensionată, conform afirmațiilor lui Volodimir Zelenski, scrie sursa.

Rusia a lansat o ofensivă în Harkov, care i-a adus cele mai mari câștiguri teritoriale de la sfârșitul anului 2022, însă un oficial superior militar al NATO a indicat că forțele Moscovei „nu dispun de resursele necesare pentru a obține o victorie strategică”. „Nu au nici abilitățile, nici capacitățile pentru a realiza acest lucru”, a afirmat joi seara generalul american Christopher Cavoli, comandantul suprem aliat în Europa.

Forțele ruse au înaintat aproximativ 10 kilometri într-o zonă din regiunea Harkov, însă situația s-a „stabilizat” vineri, a dezvăluit Zelenski, conform RBC-Ucraine. „Astăzi, forțele noastre de apărare au reușit să stabilizeze situația în fața rușilor. Cea mai mare înaintare a lor este de 10 km”, a declarat președintele ucrainean.

Armata ucraineană raportează că inamicul rus a suferit pierderi semnificative și ieri: 1410 soldați, 18 tancuri, 14 alte vehicule blindate de luptă, 38 de tunuri, 1 lansator multiplu de rachete, 2 sisteme antiaeriene, 2 avioane, 1 elicopter, 56 de vehicule și cisterne diverse și 7 echipamente speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!