Sari la conținut

Ultimele clipe de viață ale pasagerilor submersibilului Titan. Ce a făcut echipajul înainte de implozia catastrofală

Cei cinci pasageri ai submersibilului Titan au primit mai multe recomandări înainte de călătoria cu sfârșit tragic spre epava Titanicului de pe fundul Oceanului Atlantic, relatează Sky News.

Cei cinci pasageri aflați la bordul submersibilului Titan, care a făcut implozie, și-au petrecut ultimele clipe ascultând muzică și privind creaturi bioluminescente în întuneric, potrivit New York Times, citat de Sky News.

Publicația americană a relatat despre modul în care cei cinci s-au pregătit pentru călătoria care ar fi trebui să dureze 12 ore, însă submersibilul Titan nu s-a mai întors întreg din adâncuri.

Titan, un mic submersibil de aproximativ 6,5 metri lungime şi operat de o companie privată, s-a scufundat pe 18 iunie pentru a observa epava Titanicului, dar contactul s-a pierdut la mai puţin de două ore de la plecare.

Resturi ale submersibilului, descoperite pe fundul oceanic la o distanţă de 488 de metri de epava Titanicului, la o adâncime de aproximativ 4 kilometri sub nivelul apei, au fost aduse la 10 zile de la implozie la ţărm, la St. John’s, în provincia canadiană Newfoundland şi Labrador.

Cine erau pasageri de pe submersibilul Titan

Printre cei aflați la bordul submersibilului pentru o aventură turistică de 250.000 de dolari de persoană, s-au numărat miliardarul și aventurierul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, și omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani, ambii cetățeni britanici.

De asemenea, la bord se mai aflau oceanograful francez și cel mai mare expert în Titanic Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, și Stockton Rush, fondator și director executiv al OceanGate.

Omul de afaceri pakistanez și fiul său era să rateze scufundarea după ce primul zbor către destinație a fost anulat și a doua cursă a întârziat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!