Sari la conținut

Un bărbat arestat într-o secție de poliție din Paris a deschis focul asupra a doi polițiști, rănindu-i grav

Joi seară, doi ofițeri de poliție au fost împușcați și au suferit răni grave într-o secție de poliție din Paris de către un bărbat care a reușit să pună mâna pe arma unuia dintre agenți, a declarat o sursă apropiată cazului pentru AFP, conform sursei.

Incidentul a avut loc puțin înainte de ora 22:30 (20:30 GMT), când agresorul, care tocmai fusese arestat, era percheziționat de către ofițeri. Potrivit sursei din poliție, acesta a reușit să se deplaseze rapid și să apuce arma unuia dintre ofițeri.

Cei doi polițiști răniți se află în stare gravă la unitatea de urgențe, a precizat sursa. Aceste informații au fost ulterior confirmate de către procuratura din Paris, în urma solicitării AFP.

Laurent Nunez, șeful poliției din Paris, s-a deplasat la fața locului în jurul orei 00:00 (22:00 GMT).

Bărbatul, care fusese arestat anterior pentru un atac violent asupra unei femei cu un cuțit într-un cartier din sudul Parisului, a fost transportat la secție în jurul orei 22:00 (20:00 GMT). Potrivit declarațiilor lui Nunez, în momentul în care a fost predat autorităților, individul a reușit să sustragă arma unuia dintre agenți și să rănească grav cei doi polițiști.

Atât agresorul, cât și polițiștii răniți au fost transportați la spital. Agresorul a suferit, de asemenea, răni grave în urma unui foc deschis în legitimă apărare, a precizat Nunez.

Parchetul din Paris a informat AFP că au fost inițiate trei anchete: una pentru „tentativă de omor a femeii”, alta pentru „tentativă de omor a unor persoane care dețin autoritate publică”, și o a treia pentru „violență intenționată cu arme de către o persoană care deține autoritate publică”, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!