Sari la conținut

Un cetățean rus este învinuit că s-a alăturat unei organizații pro-Kiev

Un tribunal militar din Rusia a emis joi o sentință de 25 de ani de închisoare pentru un bărbat acuzat de incendierea infrastructurii feroviare și de afilierea la un grup pro-Kiev, într-o perioadă marcată de o reprimare severă, conform informațiilor furnizate de France Presse și Agerpres, transmite sursa.

Conform procurorilor din Moscova, Vladimir Malina, un bărbat de 36 de ani care lucra ca barman, a fost găsit vinovat pentru zece acuzații grave din codul penal, printre care „terorism”, „înaltă trădare” și „sabotaj”.

Potrivit acestora, Malina a provocat un incendiu la un panou electric de cale ferată în aprilie 2023 și a încercat să incendieze și alte instalații similare, precum și un post de poliție, înainte de a fi arestat în iunie același an.

Procurorii au declarat de asemenea că în 2023 el s-a alăturat „Legiunii pentru Libertate a Rusiei”, o unitate pretins formată din luptători ruși anti-Kremlin și clasificată ca organizație „teroristă” în Rusia.

El ar fi avut un „supraveghetor” care i-a dat instrucțiuni, conform procurorilor, fără alte detalii. Malina a afirmat, după arestare, că a acționat de bunăvoie, potrivit canalului rus Baza de pe Telegram, apropiat de poliție.

Conform site-ului Mediazona, specializat în monitorizarea represiunii și declarat „agent străin” în Rusia, Vladimir Malina a fost inițial acuzat de „sabotaj”, iar în timpul detenției, de „terorism” și „înaltă trădare”.

Serviciile de securitate rusești arestează în mod regulat persoane acuzate că au atacat sau au încercat să atace centre administrative, infrastructură sau birouri de recrutare militară.

S-au aplicat pedepse grele cu închisoarea, care adesea depășesc zece ani, dar până acum au fost rareori mai mari de 20 de ani de detenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!