Sari la conținut

Un deces și 30 de răniți au fost raportați într-un avion care a întâmpinat turbulențe severe pe ruta Londra – Singapore

Un Boeing 777-300ER operat de Singapore Airlines, în timp ce efectua un zbor de la Aeroportul Heathrow din Londra către Singapore luni seara, a fost forțat să declare stare de urgență la o oră și 30 de minute după decolarea sa din cauza condițiilor meteorologice severe care au generat turbulențe puternice, conform informațiilor furnizate de platforma de aviație specializată AirLive, scrie sursa.

Aeronava a fost nevoită să aterizeze de urgență pe Aeroportul din Bangkok, Thailanda, unde zeci de ambulanțe și medici erau pregătiți să acorde asistență medicală pasagerilor aflați la bord.

Conform rapoartelor din presa thailandeză, pilotul a anunțat situația de urgență la sol, menționând că 30 de pasageri au fost răniți, iar unul a decedat.

Singapore Airlines ulterior a confirmat decesul unui pasager cauzat de turbulențele severe întâmpinate în timpul zborului. La momentul incidentului, la bord se aflau 211 pasageri și 18 membri ai echipajului.

O investigație urmează să fie desfășurată pentru a elucida circumstanțele exacte ale evenimentelor din timpul turbulențelor care au dus la decesul unui pasager și la rănirea altora.

Turbulențele sunt un aspect obișnuit în aviație, însă incidente grave precum acesta sunt rare, menționează BBC. În unele cazuri, turbulențele pot fi prevăzute, iar piloții comunică între ei pentru a avertiza în avans, dar pot apărea și fără avertisment. Deși sunt fenomene meteorologice, turbulențele pot surveni în orice condiții și la orice altitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!