Sari la conținut

Un ecologistul a declarat că mulți oameni percep că Europa acționează împotriva intereselor lor

Verzii nu au avut succes la alegerile europarlamentare din 6-9 iunie, iar politicianul olandez Bas Eickhout a explicat pentru Reuters că ascensiunea extremei drepte se datorează faptului că mulți oameni percep că Europa acționează împotriva lor, conform sursei.

Eickhout a subliniat necesitatea unui răspuns credibil la această problemă, altfel riscul de a alimenta extremismul de dreapta este mai mare. Deși a avut un rezultat favorabil în Olanda, Verzii au suferit pierderi semnificative la nivel european, scăzând de la 71 de deputați la 52, conform proiecțiilor.

O serie de factori, cum ar fi creșterea costului vieții, îngrijorările legate de migrație și tranziția ecologică, precum și tensiunile din Ucraina, au contribuit la această schimbare către dreapta, avantajând partidele naționaliste și populiste.

Această deplasare politică ar putea dificulta adoptarea de noi legi în Parlamentul European, inclusiv în domeniile securității și competitivității industriale, și ar putea duce la o politică mai restrictivă în privința migrației și măsuri mai puțin ambițioase în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice.

În cele din urmă, influența partidelor naționaliste eurosceptice va depinde de capacitatea lor de a coopera și de a depăși diferențele interne.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!