Sari la conținut

Un fost membru al serviciilor de informații militare americane afirmă că și-a dat demisia din cauza conflictului din Gaza

Un fost membru al serviciilor de informații militare americane a emis luni o scrisoare adresată colegilor săi de la Defense Intelligence Agency (DIA), explicând că demisia sa din noiembrie a fost cauzată de “prejudiciul moral” derivat din sprijinul acordat de SUA războiului Israelului din Gaza și suferinței provocate palestinienilor, conform Reuters, scrie sursa.

Harrison Mann, un maior din armată, pare să fie primul oficial cunoscut al DIA care a demisionat din cauza sprijinului SUA pentru Israel. În luna februarie, un pilot american și-a dat foc în fața ambasadei Israelului din Washington, iar alți militari au protestat împotriva acestei politici.

Mann a dezvăluit că a păstrat tăcerea cu privire la motivele demisiei sale timp de luni de zile din cauza temerilor sale.

“Am fost cuprins de frică. Mi-a fost teamă că am încălcat normele noastre profesionale. Mi-a fost teamă să nu dezamăgesc ofițerii pe care îi respect. Am avut frica că îi voi face pe alții să se simtă trădați. Sunt sigur că unii dintre voi se veți simți astfel citind aceste rânduri”, a scris Mann într-o scrisoare distribuită colegilor săi luna trecută și publicată luni pe profilul său de LinkedIn.

Un oficial al DIA a confirmat pentru Reuters că Mann a lucrat în cadrul agenției.

“Demisiile angajaților sunt un eveniment obișnuit la DIA, la fel ca și la alte instituții angajatoare, iar angajații își încheie serviciul din diverse motive și motivații”, a declarat oficialul, fără a oferi detalii.

Cazul lui Mann se distinge de cel al altor oficiali guvernamentali americani, inclusiv a mai multor oficiali din Departamentul de Stat, care au criticat public politica americană în momentul demisiei lor, fără a aștepta luni de zile pentru a-și explica plecarea.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!