Sari la conținut

Un fost ministru francez este acuzat de tentativă de viol

Un fost ministru francez, Damien Abad, este învinuit de violențe sexuale de către trei femei și a fost inculpat joi la Paris pentru tentativa de viol a uneia dintre ele în 2010, conform informațiilor furnizate de o sursă apropiată dosarului, potrivit AFP, scrie sursa.

Abad, în vârstă de 44 de ani și deputat în cadrul majorității prezidențiale, a fost plasat sub statutul mai favorabil de martor pentru celelalte două cazuri, acuzații care implică violență sexuală în 2010 și 2011.

El a negat cu fermitate aceste acuzații, subliniind într-un comunicat transmis AFP că o evaluare medicală realizată de un specialist în artrogripoză, o boală rară de care suferă, demonstrează clar că handicapul său fizic îl face incapabil să comită faptele de care este acuzat pe nedrept.

Avocații săi, Jacqueline Laffont și Robin Binsard, au declarat pentru AFP că acuzațiile sunt imposibile din punct de vedere material și științific.

Pe de altă parte, Mario Stasi, avocatul reclamantei Laetitia, a considerat că acuzațiile acesteia sunt coerente și susținute de mărturii care se coroborează, considerând că punerea sub acuzare este logică.

Această inculpare face parte dintr-o anchetă judiciară începută în 21 iunie 2023, care îl vizează pe Abad pentru infracțiunile de viol și tentativă de viol.

Scandalul a izbucnit în primăvara anului 2022, când Mediapart a publicat mărturiile a două femei, Chloé și Margaux, care îl acuzau pe Damien Abad de viol în 2010 și 2011.

Chloé a făcut o plângere anonimă la Observatoire des violences sexistes et sexuelles en politique, iar Margaux a declarat că plângerea sa a fost respinsă de Parchetul din Paris în 2017.

Declarațiile lor au determinat o a treia femeie, o politiciană centristă numită Laetitia, să depună și ea mărturie și să depună o plângere pentru tentativă de viol. Ea l-a acuzat pe Abad că a încercat să o violeze în timpul unei petreceri la domiciliul său din Paris în 2010.

Plângerea ei a condus la deschiderea unei anchete preliminare. Abad, a cărui imunitate parlamentară a fost ridicată, a fost reținut la 7 iunie și apoi eliberat fără a fi pus sub acuzare.

Abad a fost acuzat de infracțiunile invocate de Laetitia.

El a fost numit ministru al Solidarității, Autonomiei și Persoanelor cu Dizabilități în mai 2022, dar a demisionat la începutul lunii iulie 2022, în timpul unei remanieri, după ce Mediapart a relatat acuzațiile de viol împotriva sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!