Sari la conținut

Un grup de turiști, printre care și un cetățean britanic, au fost asistați de jandarmii din Bacău după ce au observat patru urși pe traseul 300 de scări din stațiunea Slănic Moldova și au fost îngrijorați să continue călătoria

În consecință, pentru îndepărtarea celor patru urși, a fost trimis în zonă un echipaj de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova. Jandarmii i-au însoțit pe turiști de-a lungul traseului și i-au ajutat să coboare în siguranță.

Jandarmii montani le recomandă turiștilor să nu se apropie de animalele sălbatice pentru a le fotografia sau hrăni; să fie echipați corespunzător pentru zona montană; să urmeze doar traseele marcate și să respecte marcajele de pe traseu.

“Nu hrăniți urșii și nu vă apropiați de ei, deoarece pot fi periculoși! Respectați panourile de informare și avertizare! Dacă observați un urs la distanță mare, faceți zgomot pentru a-l îndepărta!”, transmit jandarmii, care recomandă cetățenilor să sune numărul unic de urgență 112 atunci când văd animale sălbatice în zona locuită, deoarece acestea pot fi un pericol atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!