Sari la conținut

Un oficial de rang înalt din Statele Unite exprimă îndoieli cu privire la capacitatea Israelului de a obține o „victorie totală” în Gaza

Administrația Biden nu crede că Israelul poate obține o “victorie totală” împotriva Hamas în enclava palestiniană Gaza, a declarat luni secretarul de stat adjunct al SUA, Kurt Campbell, conform Reuters, scrie sursa.

În timp ce oficialii americani au încurajat Israelul să ajute la formularea unui plan clar de guvernare pentru Gaza postbelică, declarațiile lui Campbell sunt cele mai categorice până acum din partea unui oficial american de rang înalt care recunoaște efectiv că strategia militară actuală a Israelului nu va aduce rezultatele dorite.

“În anumite privințe, ne confruntăm cu conceptul de victorie”, a spus Campbell la un summit NATO pentru tineret din Miami. “Uneori, când ascultăm cu atenție liderii israelieni, ei vorbesc despre o victorie deplină pe terenul de luptă, o victorie totală”, a adăugat el.

“Nu credem că acest lucru este fezabil sau probabil și că seamănă foarte mult cu situațiile pe care le-am văzut după 11 septembrie, unde, după ce populațiile civile au fost mutate, insurecțiile au continuat”, a explicat oficialul american.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis în mod repetat că va obține o “victorie totală” împotriva Hamas, gruparea militantă palestiniană care a atacat Israelul la 7 octombrie și a ucis 1.200 de persoane și a luat alte 250 de persoane ca ostatici.

În replică, Israelul a lansat un asalt fără milă asupra Fâșiei Gaza, ucigând peste 35.000 de persoane, conform cifrelor Ministerului Sănătății din Gaza, și transformând enclava dens populată în ruine.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!