Sari la conținut

Un pacient de 47 de ani cu AVC ischemic a fost transferat de la Spitalul Județean Cluj la Spitalul Județean Suceava după ce alte cinci centre de Radiologie Intervențională l-au respins.

„Cu puțin timp în urmă, la SCJU Suceava, a fost transferat cu elicopterul SMURD un pacient în vârstă de 47 de ani cu accident vascular cerebral ischemic acut, provenind de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj. Simptomele pacientului au apărut la ora 11:30. La spitalul din Cluj, pacientului i s-a administrat tromboliza la ora 14:00. Din cauza lipsei unei ameliorări semnificative a simptomelor, s-a decis transferul acestuia la Spitalul Clinic Județean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat, de către echipa de Radiologie Intervențională”, au explicat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, conform News.ro.

Este de remarcat că aceasta a fost prima solicitare de acest fel primită de la un centru universitar. Echipa care a contribuit la succesul intervenției a inclus medici din UPU, precum medicul neurolog dr. Ana Burca, medicul anestezist dr. Crina Tiron, și radiologii intervenționali dr. Cătălin Lulciuc și dr. Mircea Gabriel, împreună cu asistenții lor.

Reprezentanții SCJU Suceava au subliniat că pacientul a fost anterior refuzat de alte cinci centre de Radiologie Intervențională, din cauza lipsei echipamentului necesar sau a personalului disponibil.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!