Sari la conținut

Un român ar putea zbura în spațiu, după mult timp de la primul zbor în cosmos

Un moment istoric este în pregătire: România ar putea trimite un cetățean în spațiu cu SpaceX în aproximativ șase luni, conform declarațiilor lui Pavel Popescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Reglementare în Comunicații (ANCOM), conform sursei.

Popescu a povestit despre discuțiile avute cu reprezentanții SpaceX în care s-a ridicat posibilitatea trimiterea unui român în spațiu într-o misiune care ar marca revenirea țării în explorarea cosmică după 50 de ani.

ANCOM a colaborat cu SpaceX într-un proiect care a pus România pe harta mondială ca singura țară cu un parteneriat similar, proiect ce va influența politica de comunicații în spațiu la nivel global.

Pavel Popescu s-a arătat optimist cu privire la evoluția României și la rolul său în explorarea spațială, subliniind că aceste schimbări sunt semnificative și vor aduce beneficii majore.

În plus, Popescu a vorbit despre evoluția ANCOM și despre importanța colaborării dintre sectorul public și cel privat în aceste inițiative.

Aceste perspective vin la 40 de ani de la zborul istoric al cosmonautului român Dumitru-Dorin Prunariu în spațiu, care a avut loc pe 14 mai 1981, marcând un moment important în istoria spațială a României.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!