Sari la conținut

Un student de la prestigioasa Universitate Cornell a amenințat că va împuşca studenţii evrei


Poliţia din New York a arestat un student de la Universitatea Cornell, acuzat că a postat ameninţări violente la adresa unor colegi de clasă evrei în weekend, transmite BBC, potrivit sursei.

Într-o serie de postări pe un site numit Greekrank, un utilizator cu numele „hamas” a ameninţat că va împuşca studenţii evrei de la prestigioasa universitate, potrivit News.ro.

Patrick Dai, în vârstă de 21 de ani, este în al treilea an la universitate.

Poliţia spune că acesta a făcut ameninţări că va aduce o armă în campus şi va viola femei evreice şi „va decapita orice copil evreu”.

Dai a fost acuzat de FBI că a postat ameninţări de ucidere sau rănire a altei persoane prin intermediul comunicaţiilor interstatale.

Această infracţiune se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare. El urmează să se prezinte miercuri la tribunalul din Syracuse.

Oficialii spun că acesta a postat că plănuia să atace o clădire a universităţii care adăposteşte o cantină kosher şi care se află lângă Centrul evreiesc Cornell.

Guvernatorul Kathy Hochul, care a vizitat luni campusul Cornell, a declarat că este „angajată în combaterea urii şi a prejudecăţilor oriunde îşi ridică capul urât”.

Comentarii antisemite
Cornell Daily Sun, ziarul colegiului, a relatat despre o serie de comentarii antisemite lăsate pe site-ul Greekrank.

Platforma, care nu este afiliată cu universitatea, dar este folosită de mulţi dintre studenţii săi, acoperă viaţa frăţiilor din mai multe campusuri.

Una dintre postările unui comentator pe nume „hamas” a fost intitulată „dacă mai văd un evreu”.

Postarea folosea insulte la adresa evreilor şi ameninţa cu violenţa, hărţuirea şi violul împotriva bărbaţilor, femeilor şi bebeluşilor evrei.

Utilizatorul a ameninţat că va aduce o armă în campus pentru a ucide evrei.

„Studenții evrei sunt îngroziți”
Molly Goldstein, copreşedinte al Cornell Center for Jewish Living, a declarat pentru CNN: „Studenţii evrei din campus în acest moment sunt incredibil de îngroziţi pentru vieţile lor”.

„Nu m-aş fi aşteptat niciodată ca acest lucru să se întâmple în campusul universităţii mele”, a adăugat.

Ameninţările la adresa comunităţii evreieşti din Cornell sosesc pe fondul rapoartelor privind creşterea numărului de incidente antisemite din întreaga ţară.

Marţi, în faţa unei comisii a Congresului, directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că abuzurile antisemite au atins „niveluri istorice” în SUA.

„Statisticile noastre ar indica faptul că, pentru un grup care reprezintă doar aproximativ 2,4% din publicul american, ei reprezintă ceva de genul 60% din toate infracţiunile motivate de ură de natură religioasă”, a spus Wray despre evreii americani, menţionând că cifra a crescut probabil de la izbucnirea conflictului dintre Israel şi Gaza la 7 octombrie.

Tensiuni în campusurile universitare din SUA din cauza conflictului din Orientul Mijlociu
Luni, administraţia Biden a anunţat că lucrează la combaterea antisemitismului şi a altor discursuri instigatoare la ură în campusuri, prin intensificarea comunicării cu autorităţile locale, statale şi federale.

Conflictul Israel-Gaza a dus la creşterea tensiunilor în rândul studenţilor din campusurile americane. Săptămâna trecută, poliţia a fost chemată la Universitatea George Washington după ce studenţii au proiectat o serie de mesaje considerate antisemite de unele grupuri evreieşti pe o parte laterală a unei biblioteci din campus.

De asemenea, o firmă de avocatură de elită a anulat recent ofertele de muncă pentru trei studenţi din Ivy League asociaţi cu scrisori care exprimau sprijinul pentru palestinieni şi învinuiau Israelul pentru atacurile Hamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!