Sari la conținut

Un tribunal din statul Georgia a oprit temporar procedurile penale împotriva lui Trump

Curtea de Apel a statului Georgia a decis miercuri să suspende procedura penală împotriva lui Donald Trump și a celor 14 coinculpați ai săi, acuzați de încercări ilegale de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 în SUA, până la soluționarea cererii lor de recuzare a procurorului, conform AFP, relatează sursa.

Această hotărâre amână desfășurarea procesului până anul viitor, deoarece nu fusese stabilită încă o dată de judecată.

În martie, judecătorul Scott McAfee a respins cererea procurorului Fani Willis de a se retrage din acest caz, dar a cerut reorganizarea echipei sale.

Inculpații au făcut apel, iar Curtea de Apel de Stat a programat o audiere pentru 4 octombrie, cu o decizie așteptată abia în 2025.

Judecătorul McAfee a concluzionat că nu existau suficiente dovezi ale unui „conflict de interese” privind relația personală a procurorului cu un anchetator angajat în acest caz, Nathan Wade.

Totuși, subliniind „o aparență de comportament necorespunzător” și criticând „enorma lipsă de discernământ” a procurorului, judecătorul a cerut îndepărtarea fie a lui Fani Willis și a echipei sale, fie a lui Nathan Wade. Nathan Wade și-a dat demisia câteva ore mai târziu.

Aflat în mijlocul a patru proceduri penale distincte, fostul președinte și candidat republican la alegerile din noiembrie, împotriva actualului președinte democrat, folosește multiple apeluri pentru a întârzia procesele, sperând să aibă loc după alegeri.

Pe 30 mai, justiția din New York l-a găsit vinovat de fals în acte și evaziune fiscală pentru a ascunde o plată de 130.000 de dolari menită să evite un scandal sexual la sfârșitul campaniei sale prezidențiale din 2016, un verdict fără precedent pentru un fost președinte american. Sentința va fi pronunțată pe 11 iulie.

Celelalte trei procese penale ale lui Donald Trump, unul în Georgia și două la nivel federal, ar putea să nu aibă loc înainte de alegeri.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!