Sari la conținut

Unde e Evghenii Prigojin? Liderul Wagner nu a mai făcut nicio declarație publică de când a anunțat că se retrage

Liderul grupului de mercenari Wagner, Evghenii Prigojin, a fost văzut ultima oară în seara zilei de 24 iunie, la periferia orașului Rostov-pe-Don. Ulterior, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Prigojin se va muta în Belarus, însă, până în prezent, locația acestuia este necunoscută.

Reprezentanții serviciului de presă al lui Prigojin a dat asigurări presei că liderul Wagner este în regulă și va răspunde la întrebări, când va avea posibilitatea: „El transmite salutări tuturor și va răspunde la întrebări când va avea o conexiune stabilă”.

Serviciul său de presă publică în mod regulat declarațiile sale publice, inclusiv mesaje audio și video. Ultimul mesaj audio de la Prigojin a fost publicat pe canalul serviciului de presă în seara zilei de 24 iunie, în care fondatorul Wagner a spus că coloanele de mercenari „se retrag în direcția opusă”.

Dosarul penal deschis împotriva liderului Wagner, Evghenii Prigojin, pentru că a făcut apel la o rebeliune armată, va fi închis, iar mercenarii care nu au participat la „marșul dreptății”, organizat de Prigojin, vor semna contracte cu Ministerul rus al Apărării, anunța, pe 24 iunie, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!