Sari la conținut

Ungaria susține candidatura lui Iohannis la șefia NATO și se opune celei a lui Mark Rutte

Ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat luni seară că Ungaria este încântată de existența unui candidat din estul Europei la conducerea NATO, exprimând totodată opoziția față de candidatura olandezului Mark Rutte, relatează Agerpres, conform sursei.

Péter Szijjártó a precizat că Ungaria nu susține candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de secretar general al NATO din cauza comentariilor acestuia la adresa Ungariei. Szijjártó a explicat că NATO trebuie să își întărească flancul estic și, prin urmare, ar fi logic ca secretarul general să fie din această regiune. De asemenea, el a subliniat că nu pot avea încredere într-un candidat care a declarat că Ungaria ar trebui „îngenuncheată”.

Referindu-se la candidatura lui Klaus Iohannis, Szijjártó a menționat că NATO nu a avut niciodată un secretar general din estul Europei și că Ungaria se bucură de această oportunitate.

Președintele Klaus Iohannis a confirmat pe 12 martie că dorește să candideze pentru funcția de secretar general al NATO, însă șansele sale par reduse, mai ales după ce Turcia a anunțat că îl susține pe Mark Rutte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!