Sari la conținut

Unicul guvernator de sex feminin din Rusia, care conducea o regiune cu resurse petroliere considerabile, și-a dat demisia

Natalia Komarova, singura femeie guvernator din Rusia, care conducea regiunea Hantî-Mansiisk din Siberia, cunoscută pentru resursele sale bogate de petrol, a anunțat că demisionează din funcție, informează Reuters. Ea a fost criticată anul trecut pentru declarațiile sale referitoare la războiul din Ucraina, conform sursei.

Într-o înregistrare video postată pe canalul său de Telegram, Komarova a afirmat că va ocupa o altă funcție, fără să ofere detalii, chiar dacă mandatul său expira abia anul viitor. Kremlinul a confirmat că președintele Putin a întâlnit un alt oficial, Ruslan Kukharuk, și i-a oferit acestuia postul lui Komarova.

Despre schimbare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că Putin a apreciat activitatea lui Komarova ca guvernator, dar a refuzat să comenteze viitorul acesteia. Komarova, care nu a explicat motivul demisiei sale, a fost criticată pentru afirmațiile sale referitoare la războiul din Ucraina, fiind acuzată de discreditarea armatei ruse.

În videoclipul în care își anunță demisia, Komarova i-a mulțumit lui Putin pentru încrederea acordată și a vorbit despre eforturile armatei ruse pe front. Ea, în vârstă de 68 de ani, a fost guvernatorul regiunii din 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!