Sari la conținut

Uniunea Europeană îndeamnă Israelul să înceteze imediat ofensiva din Rafah

Uniunea Europeană a solicitat miercuri Israelului să oprească “imediat” operațiunile militare desfășurate la Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, scrie sursa.

Avertismentul vine cu mențiunea că continuarea acestor acțiuni ar putea afecta relația dintre Israel și UE. Josep Borrell, șeful diplomației europene, a subliniat necesitatea încetării imediate a operațiunilor militare, iar continuarea acestora ar putea pune în pericol relația dintre cele două părți. Numeroși civili continuă să se refugieze din orașul Rafah, care este supus atacurilor israeliene și amenințat cu o posibilă ofensivă terestră majoră. UE solicită, de asemenea, Israelului să evite agravarea situației umanitare deja critice din Gaza și să redeschidă punctul de trecere de la Rafah.

Uniunea Europeană a făcut apel la Israel să se abțină de la a intensifica situația umanitară deja alarmantă din Gaza și să permită redeschiderea punctului de trecere de la Rafah. Aproximativ un milion de civili care s-au refugiat la Rafah au primit instrucțiuni să se evacueze în zone pe care ONU nu le consideră sigure. Operațiunile militare israeliene din Rafah au dus la strămutări, amenințări de foamete și suferință umană, conform declarației UE.

În plus, UE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul umanitar al acestei operațiuni militare asupra civililor din regiunea Gaza, subliniind că situația se agravează în continuare.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!