Sari la conținut

Unul dintre cei mai periculoși traficanți, cunoscut sub numele de „Scorpionul”, a fost reținut în urma unei anchete realizate de BBC

O investigație realizată de BBC și publicată săptămâna trecută a avut ca rezultat arestarea lui Barzan Majeed, cunoscut sub numele de „Scorpionul”, în Souleimaniyeh, regiunea Kurdistan din Irak. Majeed a fost reținut în urma expunerii făcute de BBC în care el însuși a dezvăluit modul în care a început să se implice în traficul de migranți în 2016, în timpul unui val masiv de migrație către Europa, conform rapoartelor AFP și News.ro, scrie sursa.

Forțele de securitate locale au confirmat că „Scorpionul”, căutat în mai multe țări europene, a fost prins în regiunea autonomă Kurdistan din nordul Irakului ca urmare a investigației BBC.

„După o investigație riguroasă și schimbul de informații (…), Scorpionul a fost localizat și reținut la 12 mai”, au declarat forțele de securitate kurde printr-un comunicat. Arestarea a avut loc în orașul Suleimaniyeh la cererea Interpol, conform purtătorului de cuvânt al forțelor de securitate, Salam Abdel Khaleq.

BBC a dat de urma lui Barzan Majeed, cunoscut sub numele de „Scorpion”, în Souleimaniyeh, iar reporterii au reușit să discute cu el. Conform investigației BBC, banda lui „Scorpion” ar fi controlat o mare parte a traficului de migranți între Europa și Marea Britanie în perioada 2016-2021.

Peste douăzeci de membri ai acestei bande au fost condamnați în Marea Britanie, Franța și Belgia. În octombrie 2022, un tribunal belgian l-a condamnat în lipsă pe Majeed la zece ani de închisoare pentru trafic de migranți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!