Sari la conținut

Va merge Trump la închisoare? Experții răspund la această întrebare crucială după condamnarea fostului președinte al SUA

Un juriu din Manhattan l-a găsit vinovat pe Donald Trump pentru toate cele 34 de capete de acuzare în cazul falsificării documentelor de afaceri pentru a ascunde plățile făcute către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels. Următoarea întrebare este ce pedeapsă ar trebui să primească fostul președinte american. Experții, citați de The Guardian și New York Times, consideră că este puțin probabil să fie încarcerat, conform sursei.

După ce juriul a pronunțat verdictul, decizia privind sancțiunea îi revine judecătorului Juan Merchan, care supraveghează cazul. Infracțiunile de care Trump a fost găsit vinovat, falsificarea înregistrărilor de afaceri, sunt clasificate în New York ca infracțiuni de clasa E, cea mai puțin gravă, pedepsite cu până la patru ani de închisoare.

Sentința va fi anunțată pe 11 iulie. Totuși, experții consideră că este puțin probabil ca Trump să fie condamnat la închisoare. Este la prima abatere și infracțiunea este non-violentă.

Cheryl Bader, profesoară de drept la Universitatea Fordham, a declarat pentru The Guardian că nu crede că judecătorul îl va încarcera în aceste circumstanțe. De asemenea, fiind un fost președinte, păzit de serviciile secrete și prezumtivul candidat republican la președinție, o pedeapsă cu închisoarea ar fi logistic dificilă și ar avea implicații politice pe care judecătorul Merchan ar dori să le evite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!