Sari la conținut

Varianta de candidat comun la Primăria Capitalei care a reapărut în discuțiile Coaliției

Liderii PSD și PNL se reunesc luni, în ședința Coaliției pentru a decide candidatul comun la primăria București. Surse oficiale din Coaliție au declarat că managerul Spitalului Universitar din București, Cătălin Cîrstoiu, are cele mai mari șanse de a fi nominalizat drept candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, conform sursei.

Social-democrații și liberalii se întâlnesc luni, la Palatul Victoria, de la ora 15.30, pentru a decide candidații pentru București.

Reamintim că la ultima ședință desfășurată săptămâna trecută liderii PSD și PNL au discutat despre posibilitatea ca medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu să fie testat pentru primăria Bucureștiului. Cîrstoiu a fost întrebat de liderii Coaliției și le-a transmis acestora că se gândește la propunere, potrivit surselor citate.

Numele managerului Spitalului Universitar de Urgență din București, Cătălin Cîrstoiu, a apărut în discuțiile din Coaliție în 22 februarie. Surse politice au declarat atunci că liderii Coaliției intenționau să-l sondeze pentru candidatura la Primăria Capitalei.

De altfel, președintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat, duminică, într-o emisiune la Digi24, că au fost discuţii cu arhitectul Tiberiu Florescu şi medicul Cătălin Cârstoiu, aceştia fiind testaţi ca posibili candidaţi comuni la Primăria Capitalei şi a mai spus că o decizie va fi luată luni sau marţi.

„Dacă vom avea abordări separate, PSD are candidat pe doamna Firea. Dacă vom avea o abordare comună, vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Ce vă pot spune cu certitudine, atât PSD, cât şi PNL nu vor susţine candidatura domnului Piedone. Vom avea candidaţii noştri sau candidatul nostru comun. Cu toţii avem în acest moment măsurătorile şi alternativele pentru a lua o decizie. E posibil ca şi în Bucureşti să avem candidaturi separate. Nu e ceva wow. Ce este cu certitudine stabilit foarte clar, după alegeri, majorităţile în toate administraţiile locale vor fi făcute de PSD şi PNL. Cu alte cuvinte, am depăşit primul hop”, a explicat Marcel Ciolacu, duminică la Digi 24.

O altă candidatură discutată în ședința Coaliției de săptămâna trecută a fost și cea a primarului sectorului 4, Daniel Băluță. Social-democrații au prezentat liberalilor o analiză potrivit căreia Daniel Băluță, ar putea aduna voturi atât de la Cristian Popescu Piedone, dar și de la electoratul PNL și ar putea să câștige în fața lui Nicușor Dan Primăria Capitalei.

Reamintim că liderii PSD și PNL nu au reușit să ia o decizie și discută de mai bine de o lună candidatura pentru primăria Capitalei, fără a ajunge la un consens. La ultima ședință a Coaliției, după cinci ore de discuții, liderii PSD și PNL au căzut de acord pe candidaturi comune doar pentru trei sectoare din București – 1, 2 și 5.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a spus că se merge în continuare pe varianta unui candidat comun la Primăria Capitalei și că „ar fi foarte bun un candidat independent, care se află undeva între PSD și PNL”. El a afirmat că nu ar fi înțelept nici ca Gabriela Firea (PSD), nici ca Sebastian Burduja (PNL) să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!