Sari la conținut

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, compară Moscova lui Putin cu Berlinul lui Hitler, după cazul preotului-regizor fotografiat cu Zaharova

Preotul-regizor Ciprian Mega și-a dus recent filmul la Festivalul Internațional de la Moscova și a spus că nu a cerut binecuvântarea nimănui din Biserică, pentru că BOR este într-o starea de „degradare umană” și, în anumite zone din țară, Biserica reprezintă „o promiscuitate a iadului”. Rugat de Hotnews să explice, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, i-a răspuns preotului Mega.

„Participarea benevolă, în actualul tragic context, la un festival de film patronat de personaje asociate la nivel internațional cu crime în masă și cu distrugerea unei țări suverane agresate printr-un sângeros ‘război sfânt’, nu e chiar o victorie a bunului-simț. Nici Berlinul nu era o destinație favorită pe care scriitorii și artiștii străini să o fi ales pentru culegerea vreunui premiu în vremea când Germania lui Hitler invada Polonia și apoi Europa”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în legătură cu cazul preotului-regizor Ciprian Mega. 

„Cauționarea prin această participare a unui regim dictatorial care proferează grave amenințări și insulte la adresa României și a Europei, o asemenea insolență la adresa poziției publice a Bisericii și a statului român, nu e nici ea o carte de vizită onorabilă pentru un preot și cetățean creștin. Poate nici pentru un regizor”, crede Bănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!