Sari la conținut

Viktor Orban a anunțat vineri dimineață că Robert Fico este grav bolnav și se luptă pentru viața sa în spital

Viktor Orban, liderul guvernului maghiar, a comunicat vineri că omologul său de la Bratislava se află încă într-o stare gravă după tentativa de asasinat de miercuri și a exprimat regretul că acesta va lipsi din campania electorală pentru alegerile europene din 6-9 iunie, conform Reuters, transmite sursa.

Premierul slovac, Robert Fico, este într-o situație critică la doar două zile după o tentativă de asasinat care a șocat întreaga Europă, a dezvăluit vineri Viktor Orban, într-o intervenție la postul public de radio.

„Ne rugăm pentru prim-ministru și pentru Slovacia”, a declarat Orban. „Îi dorim o recuperare rapidă și un întoarcere grabnică la muncă. Robert Fico se află între viață și moarte”, a subliniat el, oferind o perspectivă sumbră asupra stării de sănătate a lui Fico.

Orban a adăugat că, chiar dacă Fico se va recupera, va fi absent de la muncă timp de câteva luni, într-un moment critic, având în vedere apropierea alegerilor pentru Parlamentul European, programate la începutul lunii viitoare.

„Ne confruntăm cu alegeri care nu vor determina doar componența Parlamentului European, ci vor influența, împreună cu alegerile din SUA, direcția războiului și a păcii în Europa”, a explicat Orban.

„În această conjunctură, prezența lui Robert Fico și a unei Slovacia favorabile păcii ar fi fost extrem de valoroasă”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!