Sari la conținut

Viktor Orban susține că Rusia, care, în opinia sa, nu a reușit să înfrângă Ucraina, nu va lansa atacuri împotriva statelor membre NATO

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că temerile cu privire la o posibilă agresiune a Rusiei împotriva oricărui membru NATO sunt nefondate, subliniind că războiul din Ucraina, care se află în al treilea an, a demonstrat limitele capacităților Rusiei, conform Reuters, transmite sursa.

Ungaria, ca membru al Uniunii Europene și al NATO, a refuzat să ofere asistență militară Ucrainei după invazia Rusiei în februarie 2022. De asemenea, Budapesta încearcă să renunțe la planurile pe termen lung ale NATO de sprijinire a Ucrainei, pe care le consideră a fi o “misiune nesăbuită”.

Orban, care este la conducere din 2010, își bazează campania pentru alegerile europarlamentare de luna viitoare pe agenda evitării unei implicări mai profunde în conflict, subliniind că rezultatul votului ar putea influența direcția războiului și a păcii în Europa.

“Armata rusă se confruntă cu un război serios și dificil împotriva ucrainenilor”, a declarat Orban într-un interviu la radioul public. “Dacă Rusia ar fi fost suficient de puternică pentru a învinge Ucraina într-o lovitură singură, ar fi făcut-o deja”.

Orban a subliniat că capacitățile militare ale NATO sunt mult superioare celor ale Ucrainei, ceea ce face puțin probabilă o eventuală agresiune a Rusiei sau a altor țări împotriva NATO.

“Nu mi se pare logic ca Rusia, care nu a reușit nici măcar să înfrângă Ucraina, să vină brusc și să cucerească întreaga lume occidentală”, a adăugat Orban. “Probabilitatea unui astfel de scenariu este extrem de mică”.

Premierul maghiar consideră că discuțiile despre amenințarea rusă în lumea occidentală sunt un prim pas către o implicare mai profundă a Occidentului în conflictul din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!