Sari la conținut

Virgin Galactic încheie temporar operațiunile comerciale după ultimul zbor spațial

Virgin Galactic a anunțat că va lua o pauză de doi ani în operațiunile comerciale după ultimul zbor spațial, desfășurat sâmbătă. Compania intenționează să utilizeze acest timp pentru a dezvolta o nouă clasă de nave spațiale mai eficiente și mai rentabile, conform AFP.

Aeronava purtătoare, numită Galactic 07, a decolat din statul New Mexico la ora locală 08:31 și a eliberat nava spațială atașată, VSS Unity, la o altitudine de aproximativ 13.582 de metri. Unity, cu doi piloți și patru pasageri la bord, a atins o altitudine maximă de aproape 88 de kilometri înainte de a reveni și a ateriza în siguranță pe aceeași pistă.

Singurul pasager cu numele dezvăluit anterior a fost Tuva Atasever din Turcia, trimis de compania americană Axiom Space pentru a efectua experimente științifice. Alți trei pasageri, toți bărbați, au fost identificați după finalizarea zborului.

Andy Sadhwani, fost inginer la NASA și SpaceX, Irving Izchak Pergament, dezvoltator imobiliar și pilot de avion, și Giorgio Manenti, consultant în investiții în industria ospitalității, au fost cei trei pasageri alături de Atasever.

Acesta a fost al doilea zbor al Virgin Galactic din 2024 și al 12-lea în total. Compania, fondată de miliardarul britanic Richard Branson în 2004, se pregătește acum să se concentreze pe dezvoltarea noii generații de nave spațiale Delta, programată să intre în serviciu comercial în 2026. Aceste nave vor putea transporta șase pasageri și vor permite companiei să efectueze până la 125 de zboruri pe an.

Directorul general al Virgin Galactic, Michel Colglazier, a declarat că aceasta este o etapă crucială pentru companie și că resursele vor fi acum direcționate către producția noilor nave spațiale. În ciuda optimismului, unele aspecte rămân incerte, cu investitorii care trebuie să se pregătească pentru o perioadă fără venituri semnificative timp de doi ani sau chiar mai mult, în funcție de evoluția planurilor și eventualele întârzieri în programul Delta.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!