Sari la conținut

Vladimir Kara-Murza, un opozant rus, a primit premiul Pulitzer pentru lucrările sale scrise în închisoare

Organizatorii evenimentului anunță că Vladimir Kara-Murza, care a primit o pedeapsă de 25 de ani de închisoare în aprilie 2023 pentru că a condamnat războiul din Ucraina, va primi premiul Pulitzer pentru 2024 pentru articolele pe care le-a scris în Washington Post din spatele gratiilor, scrie sursa.

Anunțul oficial face referire la „articole pasionate scrise în condiții de mare risc personal din celula sa în care avertizează asupra consecințelor disidenței în Rusia lui Vladimir Putin și insistă asupra unui viitor democratic pentru țara sa”.

Universitatea Columbia acordă Premiile Pulitzer pentru succese în presa, literatura și compoziția muzicală din Statele Unite.

Avocatul lui Kara-Murza, Vladimir Prokhorov, a scris luni pe Facebook că cel mai bun mod de a-l recompensa pe Kara-Murza ar fi să facă eforturi active pentru a-l elibera, precum și să facă apeluri publice către regimul Putin.

Vladimir Kara-Murza: cine este? El a fost arestat în Rusia pe 11 aprilie 2022 și a fost acuzat de „trădare”, „răspândirea de informații false” despre armata rusă și de a fi membru al unei organizații „indezirabile”.

Kara-Murza, care este, de asemenea, cetățean britanic, a continuat să compară procesul său cu cele din anii 1930, în timpul epurărilor staliniste. El a spus că singurul lucru pe care îl regretă este că nu a reușit să-i convingă pe oameni că președintele rus Vladimir Putin este o amenințare.

Kara-Murza a fost un apropiat al oficialului asasinat în 2015, Boris Nemțov, un politician de opoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!