Sari la conținut

Vladimir Putin îl transferă în Siberia pe unul dintre cei mai loiali colaboratori ai săi

Parlamentul rus a decis să îi retragă mandatul de senator lui Andrei Turceak, secretarul general al partidului Rusia Unită, după ce Vladimir Putin l-a numit guvernator interimar al Republicii Altai din Siberia. Această decizie a fost anunțată de agenția de presă TASS, conform sursei.

Andrei Turceak a avut o carieră politică semnificativă, reprezentând regiunea Pskov în Consiliul Federației și ocupând poziția de guvernator al acestei regiuni între 2009 și 2017. Fiind unul dintre cei mai tineri guvernatori din Rusia la vârsta de 33 de ani când a preluat această funcție, Turceak a demisionat ulterior pentru a candida ca senator.

După ce a fost ales ca senator, Turceak a fost votat de colegii săi în funcții importante în cadrul parlamentului rus. Mandatul său urma să expire în 2026, însă președintele Putin l-a desemnat pentru conducerea Republicii Altai.

Turceak a acceptat această propunere și a exprimat intenția de a participa la alegerile locale și de a obține sprijinul comunității locale pentru mandatul său de guvernator interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!