Sari la conținut

Vladimir Putin începe un nou mandat la conducerea Rusiei, pe care a consolidat-o într-un bloc de putere monolitică

Marți, Vladimir Putin, care a fost președintele Rusiei de 25 de ani, va semna un exemplar al Constituției și va începe un nou mandat de şase ani ca președinte, scrie sursa.

În mijlocul unui război de agresiune împotriva Ucrainei și a unei relații mai tensionate ca niciodată cu Occidentul, inclusiv cu privire la amenințarea nucleară, el exercită o putere extraordinară cu semne evidente de autoritarism.

De când a devenit președinte interimar în ultima zi a anului 1999, Putin a modelat Rusia într-un monolit de putere. El a zdrobit opoziția politică, a scos jurnaliștii independenți din țară și a promovat un devotament tot mai mare față de „valorile tradiționale”, marginalizând numeroase grupuri sociale, potrivit News.ro.

În ciuda faptului că era de așteptat ca invazia sa în Ucraina să provoace oprobriu internațional și sancţiuni economice dure, precum și un preț uman mare pentru Rusia, prin pierderea vieților soldaților săi, influența sa este atât de dominantă încât alți oficiali nu au putut decât să stea pe margine.

Cu această putere, ceea ce Putin va face în următorul său mandat este o provocare atât în țară, cât și în străinătate, notează AP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!