Sari la conținut

Vladimir Putin l-a propus pe Mihail Mișustin pentru un nou termen în funcția de prim-ministru

Președintele rus Vladimir Putin a propus candidatura lui Mihail Mișustin pentru funcția de prim-ministru către Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a anunțat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, citat de agenția de stat rusă Tass, scrie sursa.

Volodin a comunicat pe canalul său de Telegram că „Președintele Vladimir Vladimirovici Putin a înaintat o propunere privind candidatura lui Mihail Vladimirovici Mișustin pentru funcția de prim-ministru către Duma de Stat”.

Acesta a subliniat că Duma de Stat va fi responsabilă pentru formarea guvernului, inclusiv aprobarea liderului guvernului, adjuncților săi și miniștrilor federali, conform noilor competențe stabilite prin amendamentele la Constituția Federației Ruse din 2020.

„Intrăm într-o nouă etapă de colaborare între puterea legislativă și cea executivă. Atât guvernul, cât și deputații Dumei de Stat vor fi responsabili pentru rezultatul acțiunilor lor”, a adăugat Volodin.

Candidatura lui Mișustin pentru un nou mandat în fruntea guvernului rus va fi supusă dezbaterii în cadrul ședinței plenare a Dumei de Stat, programată să înceapă la ora 14:00 (ora României). În această ședință, Mișustin va prezenta un raport inițial, urmat de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu deputații, precum și discursuri din partea tuturor celor cinci fracțiuni parlamentare. Votul pentru aprobarea candidaturii premierului va fi urmat de o rezoluție oficială a Camerei Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!