Sari la conținut

Volodimir Zelenski a declarat că este la curent cu „planurile actuale ale Rusiei”

„Avem o înţelegere a documentelor care se află pe biroul inamicului şi care este următorul său plan. Le vom contracara”, a spus Volodimir Zelenski, fără a da alte detalii, în discursul său pe care îl adresează compatrioţilor la sfârşitul fiecărei zile, relatează sursa.

Cu Kirilo Budanov, şeful spionajului militar ucraiunean (GUR), Zelenski a spus că a vorbit despre „acţiunile speciale”, în condiţiile în care luni GUR a anunţat că se află la originea unei operaţiuni de sabotaj a unui pod feroviar în regiunea rusă Samara, situat pe o linie feroviară de transport de material militar.

„Avem nevoie de un rezultat clar în ceea ce priveşte distrugerea infrastructurii şi logisticii militare ruseşti. Un rezultat mai mare. Şi aşa va fi”, a spus Zelenski în mesajul video de luni seară.

Şeful serviciului de securitate ucrainean (SBU), Vasil Maliuk, i-a raportat la rândul său despre contracararea grupurilor de sabotaj ruseşti, „aceşti criminali care terorizează zonele noastre de frontieră”, după cum s-a exprimat Zelenski. Maliuk l-a informat de asemenea despre contracararea colaboratorilor. „Există rezultate bune în neutralizarea acestor oameni”, a apreciat Zelenski.

„Am semnat o serie de noi numiri necesare pentru forţele de apărare”

Preşedintele a anunţat că a mai avut luni o întâlnire „lungă” cu şeful armatei recent numit, Oleksandr Sîrski, şi cu şeful Statului Major General, Anatoli Barghilevici, despre problemele şi sarcinile de pe front, despre operaţiuni şi perspective.

„În ciuda tuturor deficitelor, capacitatea soldaţilor noştri de a distruge ocupanţii nu trebuie redusă”, a subliniat Zelenski, precizând că Sîrski se află în mod frecvent pe linia frontului.

„Adevăraţii comandanţi de luptă din linia întâi şi din brigăzi sunt implicaţi în elaborarea soluţiilor. Astăzi, am convenit şi am semnat o serie de noi numiri necesare pentru forţele de apărare”, a menţionat preşedintele.

El a mai spus că a avut o discuţie separată cu ministrul apărării, Rustem Umerov, despre aprovizionarea cu arme şi dotarea adecvată a brigăzilor. „Fiecare brigadă de luptă, fiecare unitate din prima linie ar trebui să primească mai multe arme moderne”, a spus Zelenski. El şi-a exprimat, în context, optimismul în legătură cu dronele cu rază lungă de acţiune de fabricaţie ucraineană.

„A existat, de asemenea, un raport separat al viceprim-ministrului (Oleksandr) Kubrakov astăzi. În primul rând, a fost vorba despre activitatea coridorului nostru maritim de export. Aproape 30 de milioane de tone de marfă au fost deja manipulate pe mare. Acest lucru este foarte semnificativ pentru o perioadă de război. Şi le sunt recunoscător tuturor celor care lucrează în porturile noastre, pe nave şi tuturor celor care asigură funcţionarea coridorului maritim şi siguranţa acestuia”, a transmis Volodimir Zelenski.

Discursul său de luni seară, în care a făcut un bilanţ al zilei, a dat impresia unei mobilizări şi a unei regândiri a strategiei, în condiţiile în care blocajul din Congresul american persistă, iar Ucraina resimte puternic lipsa armelor din Occident, în timp ce Rusia se află în plină ofensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!