Sari la conținut

Washingtonul îl îndeamnă pe Modi să sublinieze importanța suveranității Ucrainei în timpul vizitei sale la Moscova

Statele Unite l-au îndemnat luni pe premierul indian Narendra Modi să sublinieze „suveranitatea” Ucrainei în timpul vizitei sale la Moscova, conform AFP. Modi, care a fost primit de Vladimir Putin, trebuie „să clarifice că orice rezolvare a conflictului din Ucraina trebuie să respecte Carta Națiunilor Unite în privința integrității teritoriale și suveranității Ucrainei,” a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Matthew Miller, transmite sursa.

Premierul indian Narendra Modi a ajuns luni la Moscova pentru prima sa vizită în Rusia de la începutul conflictului din Ucraina, în contextul în care India încearcă să-și mențină alianța tradițională cu Moscova și să-și continue strategia de poziționare autonomă.

Modi, care a fost reales în iunie, a avut o întâlnire „informală” cu Vladimir Putin în cursul serii. Cei doi lideri se vor întâlni din nou marți pentru discuții extinse, înainte ca Modi să se deplaseze la Viena.

Cei doi au fost văzuți la televiziunea rusă luând ceai la reședința lui Putin din Novo-Ogariovo, lângă Moscova. Putin l-a plimbat pe Modi prin grădini cu o mașină electrică, iar aceștia au asistat la un spectacol hipic, conform agențiilor de presă ruse.

„Aveți idei proprii, sunteți o persoană foarte energică și știți cum să obțineți rezultate în interesul Indiei și al poporului indian,” a declarat liderul rus.

Modi i-a mulțumit lui Putin pe X pentru primire și a spus că „așteaptă cu nerăbdare discuțiile de mâine, care vor contribui cu siguranță la consolidarea legăturilor de prietenie dintre India și Rusia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!