Sari la conținut

Xi Jinping a oferit lui Viktor Orban o perspectivă strălucitoare și a promis investiții semnificative

Ungaria și China au semnat 18 acorduri în timpul vizitei președintelui Xi Jinping la Budapesta, consolidând relațiile bilaterale și confirmând rolul de investitor principal al Beijingului în statul central-european, conform informațiilor Reuters și AFP. În același timp, Xi Jinping a îndemnat Ungaria, care va deține președinția UE în a doua jumătate a anului, să își intensifice contribuția în „dezvoltarea” relațiilor dintre China și UE, scrie sursa.

„China și Ungaria vor începe o călătorie de aur” în relațiile bilaterale, a afirmat președintele chinez Xi Jinping, joi, după întâlnirea cu premierul ungar Viktor Orban, în cea de-a treia și ultima etapă a primului său turneu european din ultimii cinci ani.

Sub conducerea lui Orban, Ungaria a devenit un partener comercial crucial pentru China și dorește să continue pe această cale, spre deosebire de alte state UE care explorează strategii pentru a reduce dependența de cea de-a doua cea mai mare economie a lumii.

Xi Jinping a sosit la Budapesta miercuri seara, după ce a vizitat Franța și Serbia. În timpul vizitei la Paris, președintele Emmanuel Macron și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-au îndemnat să promoveze un comerț mai echilibrat cu Europa și să folosească influența sa asupra Rusiei pentru a contribui la rezolvarea conflictului din Ucraina. Nu a dat impresia că ar fi dispus să facă concesii.

După întâlnirea cu liderul maghiar, atât Xi Jinping, cât și Viktor Orban au afirmat că cele două țări și-au consolidat relațiile, elevându-le la statutul de „parteneriat strategic cuprinzător pentru toate timpurile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!