Sari la conținut

Xi Jinping comunică lui Putin că Rusia și China sunt hotărâte să protejeze principiile dreptății în lume

Preşedintele chinez, Xi Jinping, a comunicat joi omologului său rus, Vladimir Putin, că China şi Rusia sunt hotărâte să “apere dreptatea în lume”, conform Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, citat de EFE, transmite sursa.

“În ciuda unor perioade de provocări și schimbări, relațiile noastre s-au consolidat și au rezistat testului evoluției peisajului internațional. Suntem un model pozitiv pentru alte puteri în ceea ce privește respectul și sinceritatea. Consolidarea legăturilor noastre contribuie la pacea, stabilitatea și prosperitatea în regiune și în lume”, a declarat Xi în cadrul întâlnirii cu ușile închise cu Putin.

“Vom continua să ne întărim prietenia și să promovăm dreptatea în lume”, a adăugat Xi în fața lui Putin, care a sosit miercuri la ora locală 4:00 a.m. (20:00 GMT) pe aeroportul din Beijing în prima sa vizită în străinătate după realegerea sa pentru un al cincilea mandat.

Conform Reuters, Xi a subliniat că relațiile actuale dintre China și Rusia nu au fost construite ușor și că trebuie să fie apreciate și consolidate de ambele părți.

“China va rămâne întotdeauna un bun vecin, un prieten și un partener de încredere reciprocă pentru Rusia”, a adăugat Xi, citat de televiziunea de stat.

Xi a descris relația dintre Beijing și Moscova ca fiind “favorabilă păcii”.

“Relația dintre China și Rusia nu este doar în interesul fundamental al celor două țări și popoare, ci este, de asemenea, favorabilă păcii”, a subliniat Xi Jinping, conform AFP.

În replică, Putin i-a transmis lui Xi că Moscova și Beijingul au acumulat un “solid bagaj” de cooperare practică.

“Moscova și Beijingul au acumulat într-adevăr un solid bagaj de cooperare practică”, a declarat Putin, conform agențiilor de presă ruse, citate de Reuters.

Președintele rus a mai subliniat că această colaborare între Rusia și China reprezintă un factor de stabilitate la nivel global și nu este îndreptată împotriva niciunei țări.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!