Sari la conținut

Zelenski a declarat că, în urma întâlnirilor cu Blinken și Macron, dacă Ucraina ar fi primit deja două sisteme Patriot la Harkov, situația ar fi fost una diferită

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat o accelerare semnificativă a livrărilor de arme din partea SUA, exprimându-și preocuparea că între anunțul pachetelor de asistență și apariția reală a armamentului pe front trece prea mult timp, scrie sursa.

Într-o nouă cerere pentru sistemele antiaeriene Patriot, Zelenski a menționat că, în timpul discursului său video de marți seară, a subliniat importanța acestor sisteme, sugerând că prezența lor la Harkov ar fi modificat considerabil situația de pe front.

Cu toate acestea, Zelenski a asigurat publicul că situația este sub control, chiar și în contextul ofensivei ruse care a creat un nou front în Harkov. El a dezvăluit că generalul Oleksandr Sîrski, comandantul armatei ucrainene, se află pe teren și coordonează direct operațiunile brigăzilor implicate în apărare.

Referitor la întâlnirea cu secretarul de stat american Blinken, Zelenski a subliniat necesitatea accelerării livrărilor de armament. El a menționat că discuțiile au inclus și necesitatea sistemelor de apărare aeriană, în special pentru Harkov și regiunea înconjurătoare. Zelenski a subliniat că promptitudinea în punerea în aplicare a deciziilor și în logistica necesară este esențială.

Zelenski a adăugat că este recunoscător partenerilor care înțeleg importanța acestei situații și depun eforturi sincere pentru a-i ajuta. El a menționat și că este esențială accelerarea furnizării de avioane F-16 pentru a crește potențialul de apărare aeriană și a asigura protecția împotriva atacurilor rusești.

Prin aceste declarații, Zelenski a evidențiat necesitatea unor decizii politice clare și rapide pentru a consolida capacitățile de apărare ale Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!