Sari la conținut

Zelenski a fost „iritat” de solicitarea SUA ca Ucraina să nu lovească rafinăriile din Rusia

Vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, i-a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul întâlnirii private avute în februarie la Conferința de Securitate de la Munchen, ca Ucraina să nu atace rafinăriile de petrol rusești, o cerință care l-ar fi „iritat” pe liderul de la Kiev, după cum relatează luni ziarul american The Washington Post, citând surse familiare cu această chestiune, scrie sursa.

Potrivit surselor Washington Post, vicepreședinta Kamala Harris a argumentat că atacurile ucrainene ar duce creșterea prețurilor globale la energie și, totodată, la represalii mai agresive din partea rușilor pe teritoriul Ucrainei.

Solicitarea lui Harris l-a iritat pe Zelenski, care „a respins” recomandarea, a relatat publicația americană.

După Conferința de Securitate de la Munchen, forțele ucrainene au lansat o serie de atacuri cu drone menite să afecteze industria petrolieră a Rusiei. În total, 12 rafinării de petrol rusești ar fi fost lovite cu succes în mai multe regiuni din adâncul teritoriului rus.

Ucraina a atacat de asemenea, la începutul acestei luni, una dintre cele mai mari rafinării de petrol din Rusia, în orașul Nijnekamsk din Tatarstan, la peste 1.000 de kilometri de granița cu Ucraina.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!