Sari la conținut

Zelenski: Apreciem poziția României cu privire la tranzitul produselor agricole ucrainene

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că România negociază un acord bilateral de securitate cu Ucraina care este „un acord pentru colaborarea viitoare, care cuprinde şi reconstrucţia Ucrainei, dar şi dezvoltarea legăturilor care unele sunt tradiţionale, unele au apărut în aceşti ani complicaţi de război”. „Cred că nu exagerez dacă spun că, dacă n-ar fi fost acest export prin România, ar fi fost probleme imense nu doar în Ucraina, ci şi acolo unde se exportă aceste produse agricole”, a mai subliniat şeful statului, scrie sursa.

„Aceste acorduri de securitate sunt de fapt acorduri de colaborare şi e foarte bine că se încheie astfel de acorduri. Şi noi negociem un astfel de acord şi este bine de ştiut că acordul nu se referă la situaţia de ieri sau de astăzi, ci este un acord pentru colaborarea viitoare, care cuprinde şi reconstrucţia Ucrainei, dar şi dezvoltarea legăturilor care unele sunt tradiţionale, unele au apărut în aceşti ani complicaţi de război. Noi vrem să folosim oportunităţile care au fost create pentru a înlesni în continuare colaborarea. Ştiţi bine că noi ajutăm Ucraina în toate felurile posibil. Poate cel mai vizibil este exportul de produse agricole din Ucraina prin România.”, a afirmat Klaus Iohannis, chestionat despre acordul bilateral de securitate cu Ucraina, în contextul întrevederii pe care a avut cu preşedintele Volodimir Zelenski, joi, la Vilnius, relatează News.ro.

Şeful statului a adăugat că nu crede că exagerează dacă spune că dacă „n-ar fi fost acest export prin România, ar fi fost probleme imense, nu doar în Ucraina, ci şi acolo unde se exportă aceste produse agricole”.

„Pe de altă parte, sigur, ajutorul umanitar este foarte important în continuare, dar şi ajutorul militar este relevant pentru Ucraina. Noi vom continua pe toate palierele atâta timp cât este nevoie, şi acest acord va crea un cadru mai bun pentru această colaborare”, a completat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!