Sari la conținut

Zelenski, din Ucraina, despre atacul „oribil” al Hamas: „Dreptul Israelului la autoapărare este incontestabil”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul terorist devastator al Hamas asupra Israelului şi a afirmat că toate detaliile acestuia ar trebui dezvăluite lumii, scrie Times of Israel.

„Veşti îngrozitoare din Israel. Condoleanţele mele se îndreaptă către toţi cei care şi-au pierdut rude sau apropiaţi în atacul terorist. Avem încredere că ordinea va fi restabilită şi că teroriştii vor fi înfrânţi. Teroarea nu ar trebui să aibă loc în lume, pentru că este întotdeauna o crimă, nu doar împotriva unei anumite ţări sau a victimelor acestei terori, ci împotriva umanităţii în general şi a întregii noastre lumi. Oricine recurge la teroare comite o crimă împotriva lumii. Oricine finanţează teroarea comite o crimă împotriva lumii. Lumea trebuie să fie unită şi solidară pentru ca teroarea să nu încerce să frângă sau să subjuge viaţa oriunde şi în orice moment”, a scris preşedintele ucrainean.

„Dreptul Israelului la autoapărare este de necontestat”, a subliniat el.

„Toate detaliile din jurul acestui atac terorist trebuie să fie dezvăluite, astfel încât lumea să ştie şi să îi tragă la răspundere pe toţi cei care au sprijinit şi au ajutat la comiterea atacului”, a mai spus Zelenski.

„Toţi cetăţenii ucraineni care rămân în zona de risc trebuie să se supună cu atenţie tuturor ordinelor emise de serviciile de securitate locale şi să rămână vigilenţi. Vă rugăm să fiţi prudenţi! Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe şi ambasada noastră din Israel sunt gata să acorde asistenţă în orice situaţie. Pentru a-i sprijini pe ucrainenii din Israel, am înfiinţat un sediu operaţional. Dacă aveţi nevoie de asistenţă, vă rugăm să contactaţi oricare dintre birourile noastre diplomatice sau consulare în orice mod convenabil şi accesibil”, a spus Zelenski, subliniind: „Fiecare viaţă este valoroasă! Condamnăm toate formele de terorism”. (News.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!