Sari la conținut

Zelensky își anulează vizita la Madrid programată vineri

Volodímir Zelensky, președintele Ucrainei, și-a anulat vizita planificată la Madrid în următoarea săptămână, conform unor surse din Casa Regală, după ce inițial anunțase că va avea o întâlnire cu Felipe al VI-lea și un prânz ulterior la Palatul Regal, scrie sursa.

Motivul anulării nu a fost explicat de către Palatul Zarzuela. Această vizită urma să fie prima bilaterală a lui Zelensky în Spania, iar în cadrul acesteia, era programată o întâlnire cu premierul Pedro Sánchez pentru semnarea unui acord de securitate.

Surse diplomatice au sugerat că anularea vizitei, care ar fi inclus și Portugalia, este legată de situația tensionată din Ucraina, în contextul ofensivei ruse, după mai bine de doi ani de conflict.

Guvernul nu a confirmat oficial vizita, însă luni, surse din Executiv au indicat că se pregăteau pentru acest eveniment și că semnarea unui acord bilateral de securitate era planificată.

Informațiile despre evenimentele programate între Zelensky și Felipe al VI-lea au fost comunicate inițial de Palatul Zarzuela marți după-amiază, dar la scurt timp, într-o conferință de presă, ministrul spaniol al Afacerilor Externe, José Manuel Albares, a evitat să confirme vizita. El a justificat această decizie invocând motive de securitate și a refuzat să ofere detalii despre călătoria lui Zelensky.

La aceeași conferință de presă, omologul său portughez, Paulo Rangel, a afirmat că nu este prudent să se ofere detalii despre o posibilă vizită a lui Zelensky la Lisabona, din aceleași motive de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!